Grunnleggende råd om å velge en advokat

Advokater er faglig opplært og har rett til å praktisere loven samt gi juridisk rådgivning. De er kvalifisert til å gi deg nøyaktig den rådgivning du trenger i din situasjonen – og om du skal ta det videre til domstolen eller ikke. En advokat gir deg råd om skilsmisse og skatterett blant annet. Juridisk rådgivning blir gitt basert på den informasjonen du gir til advokatene. Informasjonen du gir må være fakta, basert på erfaring og bør falle sammen med loven. Her er veiledningen om hvordan man velger rett advokat:

Forstå advokatens spesialitet – advokater spesialiserer seg i en type lov akkurat som leger spesialiserer seg på et område. De viktigste områdene av juridisk praksis er straffelov, skattelov, personskadelov, familierett og arbeidsloven.

Advokatfirmaer kan variere fra små enkeltmannsforetak til store, nasjonale firmaer med tusenvis av advokater og ansatte. Noen firmaer jobber med rettssaker og noen arbeider med transaksjoner og MNA.

Du kan også stole på referanser. Spør venner, andre fagfolk, og noen advokater som kan henvise deg til andre advokater som kan hjelpe deg med situasjonen din.

By | 2017-06-01T17:06:01+00:00 mai 25th, 2017|Advokat|0 Comments